10 دلیل اصلی شکست یا خروسکی شدن صدا در خوانندگی

10 دلیل اصلی شکست یا خروسکی شدن صدا در خوانندگی

علت شکست صدا در خوانندگی

 

تقریبا همه موارد شکست صدا در خوانندگی قابل پیشگیری هستند. در واقع، این اتفاق معمولا به خاطر اشتباهات خواننده رخ می‌دهد. در این مطلب ۱۰ اشتباه رایج را که باعث شکست صدا می‌شوند، بررسی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

1. تنظیم نادرست محل تمرکز صدا

محل تمرکز صدا (رزونانس) شما باید هنگام اوج گرفتن یا پایین آمدن صدا تغییر کند. یادگیری این مفهوم در اولین جلسه تمرین باعث پیشرفت چشمگیری در خوانندگی شما می‌شود. برای مطالعه بیشتر در این مورد به نکته دوم همین مقاله مراجعه کنید.

2. فشرده‌سازی میانی ناکافی

فشرده‌سازی میانی در واقع فشاری است که تارهای صوتی را هنگام تولید صدا در کنار هم نگه می‌دارد. هنگامی که با قدرت آواز می‌خوانید، فشار هوا و فشرده‌سازی میانی هر دو باید افزایش پیدا کنند. اگر فشرده‌سازی میانی زیاد نشود، فشار هوای اضافه باعث جدا شدن تارهای صوتی و معمولا ایجاد شکستگی شدید در صدا می‌شود.

3. خواندن با صدای کم

خواندن با صدای کم باعث می‌شود نفس به خوبی کنترل نشود و صدا ضعیف شود. هر یک از این عوامل به تنهایی می‌توانند باعث شکست صدا در خوانندگی شوند. اگر همه این عوامل باهم جمع شوند نیز باعث ایجاد شکست‌های مداوم در صدا خواهند شد.

4. بازدم نامنظم

تارهای صوتی شما برای حفظ صدایی پایدار به جریان ثابتی از هوا نیاز دارند. اگر بازدم شما نامنظم باشد، با تغییر کنترل نفس، صدایتان می‌شکند.

5. آواز خواندن با شدت زیاد

خواندن با شدت زیاد باعث می‌شود خواننده بیش از حد به خود فشار بیاورد و تارهای صوتی‌اش تحت فشار قرار بگیرند. فشار بیش از حد روی تارهای صوتی باعث می‌شود تا به طور ناگهانی شل شده و صدا بشکند. فشار زیاد همچنین باعث خستگی سریع صدا و در نتیجه ضعیف شدن عضلات می‌شود.

6. مانیتورینگ نامناسب

جلوگیری از شکست صدا در خوانندگی

 

منظور از مانیتورینگ نامناسب این است که شما نتوانید صدای خودتان را با گوش خود یا با دستگاه‌های مرتبط بشنوید. اگر صدای خود را به طور واضح نشنوید، احتمالا دلیلش این است که یا با صدای خیلی ضعیف می‌خوانید و یا با فشار زیادی می‌خوانید. هر دوی این موارد می‌توانند باعث شکست صدادر خوانندگی شوند.

7. اجرا با محدوده صوتیِ پرورش نیافته

قانون کلی این است که از اجرا با بخشی از صدایتان که هنوز اطمینان کافی به آن ندارید، خودداری کنید. استرس و اضطراب اجرای زنده باعث می‌شود تا خواندن با محدوده صوتی که به طور کامل پرورش نیافته است، غیرقابل پیش‌بینی‌تر هم بشود.

8. غفلت از تمرین آهنگ‌های سخت

بسیاری از خوانندگان به ضرر خودشان عمل کرده و تمرین را نادیده می‌گیرند. آهنگ‌های سخت ریسک بیشتری برای فشار آوردن به صدا، تنظیم نامناسب رزونانس، بازدم نامنظم و غیره ایجاد می‌کنند. هر آهنگی را باید تا جایی تمرین کنید که تمام اشتباهات را برطرف کرده باشید.

9. فشار آوردن به صدای خسته

صدای خسته غیرقابل پیش‌بینی است. در این حالت عضلات متورم و خشک شده‌اند و وقتی شروع به خواندن می‌کنید، احتمال شکست صدا در خوانندگی را بالا می‌برید.

10. ارگونومی نامناسب صدا

ارگونومی صدا به معنای ایجاد محیط کاری مناسب برای رشد و شکوفایی صدا است. برگزاری جلسات منظم در مکان‌هایی با صدای پس‌زمینه بلند، نمونه‌ای از ارگونومی نامناسب صدا است.

به همین ترتیب، خواندن در مکان‌های پر دود از نظر ارگونومی برای صدایتان مناسب نیست. استرس و فشاری که از این محیط‌ها ناشی می‌شود، احتمال شکست صدا در خوانندگی را افزایش می‌دهد.

سخن پایانی

خبر خوش این است که شما می‌توانید از شکست صدا در خوانندگی جلوگیری کنید. با این حال، برخی از عواملی که منجر به شکست صدا می‌شوند جنبه‌های فنی دارند و ممکن است برای کنترل آن‌ها به آموزش اصولی تحت نظر کارشناس نیاز داشته باشید.

در همین راستا می‌توانید از تجربیات بهترین مدرسان ایران در زمینه آموزش خوانندگی ، آواز و صداسازی استفاده کنید و براحتی مشکلات تکنیکی صداتون را در کوتاه‌ترین زمان برطرف کنید.

 

 

 

دوره‌های آواز و صدا سازی

یادگیری کلیه مفاهیم از سطح مبتدی تا حرفه ای

تیم تولید موسیقی