به ” استودیو آواز پوریا ” خوش اومدی دوست من.
من پوریا خانی هستم. خواننده ، پژوهشگر و مدرس حوزههای آواز و صداسازی و موسس PouryaVocalStudio
من هم مثل همه شما عاشق خوندن و آواز بودم و هستم، از ۱۶ سالگی تا الان که ۳۸ سالم هست بیشتر وقتم رو برای آموزش دیدن روی جنبههای مختلف آواز که بنظرم مهم بود گذاشتم. در طول این بیست و چند سال سعی کردم همه چیزهایی که برای خوندن بصورت حرفهای لازم بود رو یاد بگیرم، در برهههای مختلف زمانی نسبت به نیاز آموزشی که داشتم، میگشتم و بهترین اساتید مرتبط با اون موضوع رو پیدا میکردم و میرفتم برای یادگیری و همچنان این روند ادامه داره.
صداسازی، سلفژ و آواز کلاسیک رو با استاد سودابه شمس و در سن ۱۶ سالگی شروع کردم و به موازات بخاطر علاقهای که به موسیقی کلاسیک و ادبیات ایران داشتم یادگیری آواز اصیل رو هم بعد از یکسال شروع کردم. از محضر اساتید زیادی از جمله: محمدصدری، کمالالدین عباسی، جواد جواهری بطور مستقیم برای فراگیری آواز اصیل ایرانی بهره بردم و نهایتا ۷ سال برای یادگیری صداسازی آواز ایرانی و شیوه آوازی استاد طاهرزاده در محضر استاد حمیدرضا نوربخش شاگردی کردم. همزمان با یادگیری آواز ایرانی پژوهش بر روی متدهای آموزش علمی روز دنیا رو شروع کردم چون همیشه کلی سوال بیجواب تو ذهنم میچرخید که نمیتونستم بیخیال جوابشون بشم و باید میگشتم تا به جواب درست برسم.
مهمترین سوال که ذهنم رو خیلی درگیر کرده بود این بود که چرا ” توانایی عملکرد خوانندهها و آرتیستهای ایرانی به نسبت خوانندههای کشورهای اروپایی و آمریکایی اینقدر ضعیف هست ؟ چرا اونجا یه بچه ۸ ، ۹ ساله تو یک برنامه استعدادیابی یه اجرای عالی ارائه میده ولی ما اینجا همچین استاندارهایی رو کمتر میبینیم؟ با خودم میگفتم یعنی ما ایرانیا ضریب هوشی کمتری داریم؟ یا استعدادمون از اونا کمتره؟ و از این دست سوالها… نهایتا به این نتیجه رسیدم که با قبول همه فشارهایی که بر ساختار آموزشیکشور در زمینه آموزش رشتههای هنری و خصوصا موسیقی حاکم هست، عدم وجود یک سیستم علمی مدون در زمینه آموزش آواز و صداسازی زمینهساز بوجود اومدن مشکلات اساسی در زمینه آموزش آواز و خوانندگی شده و معتقد بودم باید بصورت جدی بهش پرداخته بشه. در واقع این پرسشگری تلنگری شد برای شروع پژوهشها، تحقیقات و تمرینات شخصی مستمر بر روی مدرنترین متدهای آموزشی دنیا و حرکت در یه دنیای ناشناخته و فوقالعاده جذاب.
از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۱ به همراه دوست خوبم شهابالدین مرتضوی کار بر روی متدهای مطرح دنیا رو شروع کردیم، از جمله متدهای:
SLS
Singing success
Complete vocal technique
Estill voice training
Sovt
و نهایتا خروجی همه این کارها انگیزهای شد برای تاسیس آکادمی آموزشی خودم و اشتراک گذاشتن تجربیات این سالها با دوستان علاقمندم به خوانندگی و آواز.
تاسیس” استودیو آواز پوریا ” و رسالت ما
در نهایت از سال ۱۳۹۸ و بعد از بیش از ۱۰ سال پژوهش ، آموزش و تدریس تجربی ” استودیو آواز پوریا ” رو ثبت و راهاندازی کردم و از شغل مهندسی که مرتبط با تحصیلاتم بود هم استفاء دادم و بصورت تمام وقت مشغول آموزش و اشتراک تجربیاتم با دوستان عزیز خودم شدم، و هنوز هم راه یادگیری ادامه داره و شخصا خودم رو اولین هنرجوی “استودیو آواز پوریا ” میدونم و هر روز برنامه شخصی تمرینی، آموزشی و یادگیری خودم رو دارم و هرچیزی که یاد میگیرم رو به دوستان علاقمندم انتقال میدم و باعث افتخارم هست که تابحال تونستم بالغ بر ۳۰۰۰ نفر از دوستان علاقمند به خوانندگی و آواز رو از طریق کلاسهای حضوری، آنلاین و کارگاههای آموزشی به مسیر درست یادگیری سوق بدم و به رسالت و هدف تاسیساستودیو آواز پوریا که ارتقاء سطح کیفی خوانندگان ایرانی در اجرا و رسیدن به سطوح استانداردهای بینالمللی هست کمی نزدیکتر شده باشم.
در همه این سالها برای کمبود و کاستیهای شیوه آموزش شفاهی که در فراگیری آواز ایرانی وجود داشت به موازات یادگیری سلفژ، تئوریموسیقی و نوازندگی ساز سهتار رو در محضر استاد عزیزم احسان امامی شروع کردم و این آشنایی نقطه عطف زندگی موسیقیایی من شد، چون بذر روش آموزش آکادمیک در ذهنم پاشیده شد...
برای ارتقاء کیفیت تدریسم نوازندگی پیانو رو هم با استاد رسول کرچی شروع کردم و با استاد رضا شفاف پیش بردم و آواز جز و بلوز ، هارمونی و آهنگسازی رو با شروین تدبیری شروع کردم و همچنان از تجربه کردنش لذت میبرم.
نهایتا از این خوشحالم که به عنوان یک هنرمند مستقل و یک معلم عاشق به تدریس آواز و موسیقی با جسارت تو مسیری که دوست داشتم وارد شدم، و با عشقی که داشتم سختیهای راهم رو هموار کردم و با قدرت و انگیزه بالا دارم این مسیر رو ادامه میدم، و هر روز و هنوز این مسیر عاشقی برای من ادامه داره…و این داستان حال خوب منه.
این میتونه داستان مشترک خیلی از شماها هم باشه، راوی داستان شما هستید…کافیه که تصمیم درستی بگیرید.
ارادتمند شما
پوریا خانی
تیر ۱۴۰۲