چرا از صدای ضبط شده‌ام خوشم نمیاد؟

درک اینکه صدای شما از دید دیگران چگونه به نظر می‌رسد، یک تجربه‌ی متواضعانه و آموزنده برای انسان دوران مدرن است. از ضبط پیام‌های صوتی گرفته تا ویدئوهای خانگی، احتمالاً به این نتیجه حیرت‌انگیز رسیده‌اید که شما صدای صحبت یا آواز خود را آن‌گونه که دیگران می‌شنوند، نمی‌شنوید. این پدیده را مواجهه با صدا می‌نامند.

شاید تصور می‌کردید صدای گفتاری شما عمیق و دلنشین است، مثل مورگان فریمن یا اسکارلت جوهانسون، اما حالا به نظر می‌رسد که بیشتر شبیه استیو اورکل یا مینی ماوس هستید. ممکن است این موضوع چالش‌برانگیز باشد، اما اگر از صدای ضبط‌‌ شده خود خوشتان نمی‌آید، سعی کنید دلسرد نشوید. برای شما هم امیدی وجود دارد!

در این مقاله، شما یاد خواهید گرفت که چرا صدای ضبط‌ شده‌تان با آنچه انتظار داشتید متفاوت است، چرا ممکن است صدایتان بد به نظر برسد، و چگونه می‌توانید سه عامل و راز اصلی را که برای خوانندگی خوب ضروری هستند، بهبود ببخشید.

رسانایی استخوان؛ فریبنده‌ی گوش‌ها

اگر تجربه شنیدن صدای خودتان باعث شده احساس خیانت از سوی صدا و گوش‌هایتان بکنید، توجه داشته باشید که هیچ ایرادی در شما وجود ندارد. شما دارای مجموعه بدی از تارهای صوتی نیستید و گوش‌هایتان هم معیوب نیستند. گوش‌های شما صرفاً توسط فرآیند رسانایی استخوان فریب خورده‌اند.

ساده‌تر بگوییم، وقتی شما صحبت می‌کنید یا آواز می‌خوانید، استخوان‌های جمجمه‌تان صدا را به طور مستقیم به گوش‌هایتان می‌فرستند. هنگامی که صدایی تولید می‌کنید، امواج تارهای صوتی‌تان از دو مسیر به گوش‌هایتان منتقل می‌شوند: یکی از طریق هوا به صورت خارجی و دیگری از طریق استخوان جمجمه به صورت داخلی.

آیا صدای من واقعاً اینطوری است؟

رسانایی استخوانی، بازتاب‌های فرکانس پایین را که گوش داخلی شما هنگام صحبت کردن یا آواز خواندن می‌شنود، تقویت می‌کند. این امر باعث می‌شود افراد این تصور را پیدا کنند که رنگ صدای آنها عمیق‌تر و غنی‌تر از چیزی است که دیگران واقعاً می‌شنوند.

ما همگی به طور غریزی فرض می‌کنیم که صدای ما، همان‌طور که به گوش خودمان می‌رسد، برای دیگران هم به همان شکل است. اما، فقط شما هستید که می‌توانید رسانایی داخلی جمجمه‌ی خود را بشنوید. وقتی دیگران صدای شما را می‌شنوند، و زمانی که شما به ضبط صدای خود گوش می‌دهید، تنها صدایی که “از طریق هوا منتقل شده” را می‌شنوید.

رویارویی با صدای واقعی خود ممکن است شما را وادار به بازبینی دیدگاه‌تان نسبت به خودتان کند، که این امر می‌تواند بسیار اضطراب‌آور باشد. با این حال، اینکه دیگران نمی‌توانند بخشی از صدای شما که از طریق استخوان منتقل می‌شود را بشنوند، به این معنا نیست که صدای شما بد است. در واقع، تحقیقات نشان می‌دهند افراد معمولاً از شنیدن صدای خود زمانی که نمی‌دانند متعلق به خودشان است؛ لذت می‌برند.

با اینکه رسانایی استخوان مسئله مهمی است، اما تنها بر این تأثیر می‌گذارد که شما صدای خود را چگونه احساس می‌کنید. هرچند که تن برای شما مهم است، اما لزوماً دلیل بد بودن صدایتان این نیست. ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما شاید دلیل بد به نظر رسیدن صدای شما در ضبط‌ها این باشد که شما هنوز یک خواننده خوب نشده‌اید… هنوز!

تجزیه و تحلیل صدای خوانندگی شما

خوانندگان مبتدی اغلب آگاه هستند که صدایشان خوب نیست اما نمی‌توانند دلیل آن را توضیح دهند. مفاهیم زیر به شما یاد می‌دهند چگونه عناصر کلیدی خوانندگی شامل ریتم، پیچ، و رنگ صدا را تجزیه و تحلیل کنید. این‌ها را می‌توان به راحتی به عنوان سه راز راز اصلی به یاد سپرد: زمان‌بندی، کوک و تُن.

به خاطر داشته باشید، شناسایی درست مشکل، نیمی از حل آن است. تمرین دادن گوش‌هایتان برای شناسایی جزئیات دقیق این سه مورد، به شما امکان می‌دهد که بخش‌های ناخوشایند صدای خوانندگی خود را به طور مؤثرتری اصلاح کنید.

1. زمان‌بندی (ریتم)

زمان‌بندی نامناسب باعث می‌شود که خواننده‌ها صدایی غیرحرفه‌ای داشته باشند. صدای شما باید با ریتم موسیقی همگام باشد. حواستان باشد که نه خیلی سریع و نه خیلی کند بخوانید، ناگهان سرعت خواندنتان را تغییر ندهید، یا در نقاط نادرستی نخوانید.

از خودتان بپرسید: «آیا ریتم من پایدار است؟»

2. کوک‌سازی (پیچ)

خواندن نت‌های غلط، یا خواندن نت‌های صحیح به شکلی نادرست، نشانه دیگری از یک خواننده ضعیف است. اگر درست وکوک نخوانید، مردم می‌گویند صدای شما «خارج از گام» به نظر می‌رسد و برخی تصور می‌کنند شما توانایی تشخیص گام ندارید.

مطمئن شوید که هر نتی که باید در آهنگ بخوانید را کاملاً یاد گرفته‌اید. همچنین، نت‌ها را به آهستگی و با دقت تمرین کنید. سرانجام، در گامی بخوانید که نه خیلی برای صدای شما بالا و نه خیلی پایین باشد.

از خودتان بپرسید: «آیا نت‌های من دقیق هستند؟»

3. تُن (رنگ صدا)

کیفیت تن صدای شما باید با حال و هوای آهنگی که می‌خوانید، همخوانی داشته باشد. اگر تن صدای‌تان با آنچه که متن آهنگ بیان می‌کند، مطابقت نداشته باشد، خواندن شما برای شنونده‌تان «ناهماهنگ» به نظر خواهد رسید.

هنگام تمرین یک آهنگ، زمان بگذارید تا تعیین کنید که از چه تن صدایی باید استفاده کنید. همچنین، مطمئن شوید که برای خواندن هیچ نتی خود را تحت فشار قرار نمی‌دهید و در نهایت، بررسی کنید که آیا تلفظ شما برای این سبک موسیقی مناسب است؟

از خود بپرسید: «آیا تن صدای من برای این آهنگ مناسب است؟»

یادگیری از صدای ضبط شده‌ی خود

ضبط صدا دقیق‌ترین تصویر از چگونگی شنیده شدن صدای ما به گوش دیگران را ارائه می‌دهد. گوش دادن به ضبط صوت‌ها اغلب اولین باری است که خوانندگان نقایص خود را متوجه می‌شوند.

هنگامی که تمرین خوانندگی می‌کنید شروع به ضبط خود کنید و به صورت نقادانه گوش دهید. احتمالا از اینکه چقدر این کار به گوش‌های شما کمک می‌کند تا هنگام خواندن تمرکز «خارجی» پیدا کنند، شوکه شوید. گوش دادن به ضبط صوت‌های خود می‌تواند تقریباً بلافاصله به شما یاد دهد که چگونه از رنگی که رسانایی استخوان به تن صدایتان اضافه می‌کند، عبور کنید.

از گوشی هوشمند خود بهره ببرید!

فناوری نوین، گوشی‌های هوشمند ما را به وسیله‌ای عالی برای ضبط تمرین تبدیل کرده است. برای مثال، گوشی‌های آیفن حالا با اپلیکیشن Voice Memos ارائه می‌شوند. آسایش حاصل از داشتن یک نرم‌افزار ضبط صوت در جیب بی‌نظیر است. فکر کنید چه احساسی داشتید اگر مجبور بودید یک دستگاه ضبط کاست قدیمی و سنگین را در جیب خود حمل کنید!

هشدار در مورد تجهیزات ضبط پیشرفته

فریب این تفکر را نخورید که برای خوب به نظر رسیدن در ضبط‌ها، به دستگاه‌های ضبط درجه یک جهانی نیاز دارید. خوانندگان بد حتی هنگام خواندن در میکروفون ۱۰,۰۰۰ دلاری تلفونکن هم بد به نظر می‌رسند و ویتنی هیوستون حتی اگر از طریق یک آیفون قدیمی برایتان می‌خواند، باز هم صدای شگفت‌انگیزی داشت.

با صدای خود آشتی کنید

خودتان را قانع نکنید که صدایتان برای همیشه وحشتناک خواهد بود. من از روی تجربه می‌گویم که عاشق صدای خودتان شدن امکان‌پذیر است؛ تنها به زمان و تمرین نیاز دارد.

هر چقدر هم که سخت باشد، وقت بگذارید و به صدای واقعی خود در ضبط‌ها گوش دهید. من به شما توصیه می‌کنم که تلاش کنید خصوصیاتی در صدای ضبط ‌شده خود بیابید که بتوانید از آن‌ها تعریف کنید. صدای واقعی شما خاص است، حتی اگر فعلاً مانند الماسی در میان سنگ‌ها باشد.

پیشنهاد سازنده  ما برای شما

ما در استودیو آواز پوریا برای علاقمندان به خوانندگی ، آواز و صداسازی سرفصل‌های آموزشی جامعی را طراحی کرده‌ایم که بخش رکورد و ضبط صدا هم یکی از سرفصل‌های مهم در این دوره‌ها میباشد، که در یک استودیو حرفه‌ای شرایط ضبط صدا بصورت تخصصی برای شما فراهم خواهد شد که جدا از تمرین بر روی قطعات بزرگان موسیقی تجربه‌ای بینظیر برای رسیدن به سبک و استایل شخصی برای شما خواهد بود.

 

 

 

 

 

دوره‌های آواز و صدا سازی

یادگیری کلیه مفاهیم از سطح مبتدی تا حرفه ای

تیم تولید موسیقی